- Dr Rosli Mokhtar

Dapatkan Koleksi Ebook Percuma Karya Dr Rosli Mokhtar


Demi prinsip,Raja Petra enggan tutup kes jenayah anak :Malaysiakini    


 May 21, 09 4:43pm

 

Penulis blog terkenal Raja Petra Kamaruddin mendakwa enggan berunding dengan polis untuk menutup jenayah anaknya dalam kes kecurian dan pecah rumah di Shah Alam sejak Mac lalu. 

Lebih baik mempertahankan prinsipnya seperti disuarakan dalam artikel-artikelnya di  Malaysia Today daripada merasuah polis untuk membebaskan Raja Azman, katanya hari ini.

“Saya ingin tegaskan bahawa tidak mungkin ada rundingan. 
“Bagaimana mungkin saya bersetuju menyuap pegawai-pegawai polis untuk membebaskan anak saya selepas bercakap menentang jenayah, rasuah, salah guna kuasa dan penyembunyian tindakan jenayah mereka yang berada di serambi kuasa?” katanya dalam artikel ‘ My most sincere apology to the nation‘.

Sebagai seorang bapa, itulah keputusan paling berat yang saya terpaksa ambil. Ia lebih sukar bagi Marina (Chin Abdullah), ibu yang melahirkannya.
“Kami saling berpegangan tangan dan menatap mata satu sama lain tanpa sepatah kata. Kata-kata tidak diperlukan lagi. Dalam kebisuan itu, hanya hati-hati kami yang berbicara,” coretnya lagi.
Marina dan saya memohon maaf kepada seluruh rakyat atas perbuatan anak kami. Sebagai ibu bapanya, Marina dan saya menerima sepenuhnya tanggungjawab itu.”

# Cuba baca komen Ustaz Anuar di bawah dulu dan baca post ni balik. Anda mungkin memahami sesuatu…pandangan anda dihargai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lawati Sosial Media Dr Rosli

  • 0
  • 1
  • 13,381
  • 0