- Dr Rosli Mokhtar

Dapatkan Koleksi Ebook Percuma Karya Dr Rosli Mokhtar


ESQ Training (2)
Hari ini saya ingin tambah sikit lagi perbincangan mengenai ESQ. Saya masuk ke program tersebut dengan pemikiran yang agak berhati-hati, tapi alhamdulillah saya tidak terpengaruh dengan kata-kata yang didengar saja. Maklumlah dalam masyarakat kita ni banyak sekali kabar-kabar angin, tapi mengapa kali ini kabar anginnya bertiup kencang? Kata orang kalau tidak ada angin masakan pokok bergoyang? Saya cuba untuk tidak menghukum sebelum mendapat maklumat sebenar.

Sebenarnya saya sedar, kalau ada orang tanya saya mengenai ESQ Training, saya akan menjawab mengikut pengalaman saya sahaja. Ini kerana ESQ mempunyai siri yang berbagai. Setiap siri itu pula boleh diubah-ubah. Adalah tidak adil saya menghukum terhadap kesemua program sedangkan saya hanya mengikuti modul pertama sahaja.

Disebabkan saya telah diberikan berita negetif sebelum menyertai progran ini, maka saya bertekad untuk tidak tertinggal mana-mana bahagian dalam program ini dan saya akan cuba untuk mencari sebanyak mana kelemahan dan kecacatan yang boleh dijadikan hujah kepada pihak yang mengatakan ianya terseleweng.

Saya juga cuba menanggapi kekuatan dan kelebihan ESQ, paling kurang dapatlah saya jadikan panduan untuk diri saya serta saya gunakan juga untuk program motivasi yang saya kendalikan. Setelah mengikuti kursus itu selama 3 hari, nampaknya ada perkara-perkara yang boleh saya kongsikan bersama dengan sahabat. Apa yang saya fikirkan sekarang ialah mana satu yang perlu saya bincangkan dahulu. Kekuatan dan kehebatannya atau kelemahannya ?

Pandangan anda dihargai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lawati Sosial Media Dr Rosli

  • 0
  • 3
  • 12,735
  • 0